‘Niet te pruimen’

Fotowedstrijd Groei & Bloei

De Groei & Bloei organiseert een fotowedstrijd met als thema ‘eetbare tuin’. In onze tuin is voor mens en dier veel te snoepen. Wij genieten vooral van de oude appelboom, perenboom, pruimenboom en de grote vijg. De buurkinderen komen regelmatig aalbessen, zwarte bessen, kruisbessen, bramen en frambozen plukken.

Niet te pruimen

De oude pruimenboom geeft altijd zoveel pruimen dat wij ze zelf nooit allemaal kunnen opeten. Gelukkig helpt de natuur ons daar een handje mee. Aan het eind van de zomer hangen er nog voldoende pruimen in waar veel vogels, maar vooral ook veel vlinders op af komen. Meestal zit de boom vol met Atalanta’s, maar twee jaar geleden kwamen er ook opeens veel Gehakkelde Aurelia’s op af. Later begreep ik dat deze twee vlindersoorten samen met de Dagpauwoog en de Citroenvlinder overwinteren als vlinder en dat zij als de temperatuur verder daalt, een plek opzoeken om te gaan slapen. Ze eten zich dus lekker nog even vol voordat zij aan de winterslaap beginnen.Voor de fotowedstrijd van Groei en Bloei heb ik zo’n prachtige Gehakkelde Aurelia die zich tegoed doet aan een oude pruim opgestuurd.

 

About the author

Mijn liefde voor, en kennis van de natuur deel ik graag met de mensen om mij heen. Door mensen dingen over de natuur te leren, wil ik de omgang van de mens met de natuur verbeteren; de natuur kennen, is ervan houden, is de natuur beschermen. Hiermee hoop ik een bijdrage te leveren voor de natuur van vandaag en in de toekomst.

Related Posts