De Korhaan is weer in de maak. Hoewel ‘wij vogelaars’ ook tijdens de coronacrisis kunnen blijven vogelen, missen wij vooral de gezamenlijke activiteiten die georganiseerd worden door de vereniging. Samen op excursie, voor één dag, voor een weekend, in Nederland of in het buitenland. Om een aantal sombere berichten wat op te vrolijken, ging ik op zoek naar een grappige vogel voor een cartoon. Bijvoorbeeld een vogel met veel veren voor de ogen alsof deze lang niet naar de kapper was geweest.

Wat schetst mijn verbazing? Blijkt er een Corona kanarie te bestaan, voluit Corona Gloster Kanarie. Deze grappige kanaries hebben allemaal een soort Beatle-haar dat voor hun ogen hangt. Helaas blijkt dit een gefokt vogeltje te zijn dat ik liever vrij rond zou zien vliegen in plaats van een leven lang in een kooitje.

In de zomereditie van De Korhaan heb ik ze wat dichterlijke vrijheid gegeven.

About the author

Mijn liefde voor, en kennis van de natuur deel ik graag met de mensen om mij heen. Door mensen dingen over de natuur te leren, wil ik de omgang van de mens met de natuur verbeteren; de natuur kennen, is ervan houden, is de natuur beschermen. Hiermee hoop ik een bijdrage te leveren voor de natuur van vandaag en in de toekomst.

Related Posts