Zwarte Specht in Laarder Wasmeer

zwarte specht doortje.NL natuurillustratie aquarel pen inkt

Tijdens een ‘BMP-rondje’ (BroedvogelMonitorigsProject Sovon) hoorden we Zwarte Spechten naar elkaar roepen. Het vrouwtje (kleine rode kruin) hebben we niet gezien, maar het mannetje (grote rode pet) liet zich van alle kanten bekijken. Als zo’n Zwarte Specht ‘horizontaal’ aan het foerageren is, ziet hij er bijna uit als een cartoon-figuur.

Kijk de video hieronder als je benieuwd bent naar de broedvogelmonitoring van Sovon. Wil je meedoen? Informeer dan eens bij je lokale vogelwerkgroep. Zelf ben ik lid van de Vogelwerkgroep Het Gooi en Omstreken.

natuurillustratie doortje.NL zwarte specht
natuurillustratie doortje.NL zwarte specht
About the author

Mijn liefde voor, en kennis van de natuur deel ik graag met de mensen om mij heen. Door mensen dingen over de natuur te leren, wil ik de omgang van de mens met de natuur verbeteren; de natuur kennen, is ervan houden, is de natuur beschermen. Hiermee hoop ik een bijdrage te leveren voor de natuur van vandaag en in de toekomst.

Related Posts