doortje.NL IVN workshop natuurschetsen
Voor nieuwsgierige natuurliefhebbers

Mijn liefde voor, en kennis van de natuur deel ik graag met de mensen om mij heen. Een van de manieren is het geven van ‘Workshops Natuurschetsen’. Nee, het is geen tekenles, maar een nieuwe manier om de natuur om de hoek te verkennen.

Als je de natuur schetst, neem je anders waar. Je hoort, ziet, ruikt, proeft dingen die je normaal niet waarneemt. Zoals het geluid van ritselende bladeren en plonzende kikkers; de verfijnde details en smaak van grassen; de geur van bloemen en stilstaand water.

Woorden, beelden en getallen

Door te schetsen in woorden, beelden en getallen vertraag je en geef je jouw omgeving meer aandacht. Je ontwikkelt creativiteit, leert kritisch nadenken. Jouw verbinding met de natuur versterkt, je ontwikkelt nieuwsgierigheid. Er ontstaat verwondering, bewondering en waardering. Je beleeft de natuur intenser dan normaal en wordt steeds enthousiaster en nieuwsgieriger.

Natuurschetsen verandert je waarneming!

Extra workshop op zondag 10 september

De workshops voor de zomervakantie zitten allemaal vol. Door de grote belangstelling, heb ik besloten om op op zondag 10 september 2023 (tussen 09:30 en 12:00 uur) een éxtra workshop workshop in omgeving Hilversum te geven. Meld je nu alvast aan door een mailtje te sturen naar: doortje@doortje.nl

About the author

Mijn liefde voor, en kennis van de natuur deel ik graag met de mensen om mij heen. Door mensen dingen over de natuur te leren, wil ik de omgang van de mens met de natuur verbeteren; de natuur kennen, is ervan houden, is de natuur beschermen. Hiermee hoop ik een bijdrage te leveren voor de natuur van vandaag en in de toekomst.

Related Posts