Duikende Dodaars in Anna’s Hoeve

Afgelopen lente heb ik meegedaan aan de broedvogelmonitoring van de vogelwerkgroep Het Gooi en Omstreken. Voorafgaande aan het broedseizoen bezoek je rond zonsopkomst een of meerdere (natuur)gebieden om te observeren en (daarna te) registreren hoeveel en welke vogels daar een territorium hebben. Deze gegevens worden doorgegeven aan Sovon en ook binnen de vereniging wordt er per gebied een rapport geschreven. Anna’s Hoeve stond ook op het programma.

’s Ochtends vroeg hoorden wij daar de dodaars in de bergvijver en sindsdien ben ik altijd even gestopt om te luisteren en te kijken of ik dit kleine fuutje kon zien. Vandaag zag ik het paartje vlakbij de grote brug in de buurt bij de zwanen. Zo’n duikend vogeltje is natuurlijk niet of nauwelijks waar te nemen. Op de foto zien je dus alleen te zwanen. Ha, ha!

About the author

Mijn liefde voor, en kennis van de natuur deel ik graag met de mensen om mij heen. Door mensen dingen over de natuur te leren, wil ik de omgang van de mens met de natuur verbeteren; de natuur kennen, is ervan houden, is de natuur beschermen. Hiermee hoop ik een bijdrage te leveren voor de natuur van vandaag en in de toekomst.

Related Posts