Wanneer ben je kunstenaar?

bollenstreek biënnale | museum de zwarte tulp | dertien kunstenaars
Vrijdag de dertiende, dertien geselecteerde kunstenaars
Ulmus Minor | Gladde Iep
aquarel en inkt

Vandaag, vrijdag de dertiende kreeg ik bericht van de directeur van Museum De Zwarte Tulp. Een tijdje geleden had ik een inzending gedaan voor de Bollenstreek Biënnale 2018. Uit de 158 kunstenaars die zich hadden aangemeld, zijn er dertien selecteerd en ik ben er één van. En opeens ben ik kunstenaar. Vereerd en verbaasd. Voor de inzending van de Biënnale had ik een bloemenalfabet geschilderd van inheemse soorten. Lekkere snelle streken met aquarel en inkt.

Wanneer ben je kunstenaar?

Men was echter vooral gecharmeerd van de hoeveelheid tekeningen en schilderijen die ik tot nu toe heb geproduceerd. Ja, met één tekening per dag, gaat dat best snel. Volgende week ga ik naar Lisse en ik kan niet wachten om de andere kunstenaars te ontmoeten. Ik wilde hen namelijk heel graag vragen: “Wanneer ben je kunstenaar”?

De brief

Beste kunstenaar,

We zijn overdonderd door het grote aantal inschrijvingen naar aanleiding van onze oproep voor deelname aan de Bollenstreek Biënnale 2018 met het thema ‘onverbloemd’. Maar liefst 158 kunstenaars hebben zich aangemeld. Sietske van Zanten en ik hebben daarom meer tijd nodig gehad om een selectie te maken dan gedacht, waardoor wij u nu pas kunnen berichten over de uitkomst.

Belangrijke aspecten voor selectie waren: frisheid, kwaliteit, originaliteit en onze verwachtingen van in hoeverre kunstenaars een dialoog aan kunnen gaan met andere kunstenaars. Ook hebben we geselecteerd op discipline, kunst voor in de openbare ruimte en kunst voor binnen de muren van het museum.

Ik kan u berichten dat u geselecteerd bent!

 

About the author

Mijn liefde voor, en kennis van de natuur deel ik graag met de mensen om mij heen. Door mensen dingen over de natuur te leren, wil ik de omgang van de mens met de natuur verbeteren; de natuur kennen, is ervan houden, is de natuur beschermen. Hiermee hoop ik een bijdrage te leveren voor de natuur van vandaag en in de toekomst.

Related Posts