tools and cat ready for Inktober

Het is weer tijd voor  ‘Inktober’. Inktober is een uitdaging bedacht in 2009 en door Jake Parker waarbij je een maand lang ieder dag een tekening maakt. Als je het leuk vindt, kun je je tekeningen uploaden op een social media kanaal met de hashtag #inktober en #inktober(+jaar) erbij. Een maand lang iedere dag tekenen zou er toe kunnen/moeten leiden dat het tekenen een gewoonte wordt.

Promptlist

Sinds 2016 maakt Jake Parker een zogenaamde promptlist, een lijst met woordden waarop woorden staan die ter inspiratie voor je tekening van die dag dienen. Vorig jaar deed ik voor het eerst mee en had als thema bij deze lijst ‘natuur en landschap’. Dit jaar ga ik bij ieder woord een vogel tekenen.

Giftige vogel

Heb al gezien dat het eerste woord best lastig is: POISON. Gelukkig heb ik een vogel gevonden die giftig blijkt te zijn: de Ifrita kowaldi oftewel de Blauwkapifrit uit Nieuw Guinea. Deze vogel krijgt in zijn huid en vleugels het giftige batrachotoxin, doordat hij kevers eet die het giftige choresine bevatten. Zelf heeft de vogel er geen last van, maar voor de mensen en dieren kan dit dodelijk zijn.

 

About the author

Mijn liefde voor, en kennis van de natuur deel ik graag met de mensen om mij heen. Door mensen dingen over de natuur te leren, wil ik de omgang van de mens met de natuur verbeteren; de natuur kennen, is ervan houden, is de natuur beschermen. Hiermee hoop ik een bijdrage te leveren voor de natuur van vandaag en in de toekomst.