Murmurations; spreeuwen, spreeuwen, spreeuwen

b049 doortje.nl | spreeuw | sturnus vulgaris

Sinds een week zitten er honderden spreeuwen in een hoge den in de achtertuin van de buren. Ze vliegen in grote zwermen af en aan en kletsen de hele dag maar door. Voor deze grote zwermen spreeuwen is er in het Engels zelfs een speciaal woord: murmurations. Dit verwijst zeer waarschijnlijk naar het ge’murmel’, het geluid dat de spreeuwen maken.

Het is een práchtig gezicht als ze allemaal opvliegen, maar het kabbelende geklets vind ik eigenlijk nog leuker. Hier op de foto zie je het tópje van de boom en ik tel er al meer dan honderd. Ze hebben ook allemaal hun ‘nieuwe’ verenkleed dat in de loop van het jaar zal slijten. Maar voorlopig is het nog genieten!

About the author

Mijn liefde voor, en kennis van de natuur deel ik graag met de mensen om mij heen. Door mensen dingen over de natuur te leren, wil ik de omgang van de mens met de natuur verbeteren; de natuur kennen, is ervan houden, is de natuur beschermen. Hiermee hoop ik een bijdrage te leveren voor de natuur van vandaag en in de toekomst.

Related Posts