Veldschetsvrijdag | week 6

Het stond op mijn verlanglijstje: tekenen en fotograferen in een fotohut. Maar dat het zo’n bijzondere ervaring zou zijn, had ik niet verwacht. Vandaag, op veldschetsvrijdag in Fotohut – Gooi kwam ik dichter bij vogels dan ik ooit ben geweest. Ik kende het fenomeen ‘fotohut’ alleen maar van de mooie foto’s van vogels op een bemoste boomstam boven een glad wateroppervlak.

Daarom was ik totaal overrompeld door het gevoel dat ik kreeg van de nabijheid van deze vogels en duurde het een hele tijd voordat ik letterlijk en figuurlijk ongestoord kon genieten. Van veldschetsen is het (bijna) niet gekomen, maar ik heb de vogels heerlijk kunnen observeren en fotograferen. Genoeg beelden voor heel veel mooie vogel- en natuurillustraties.

Als mijn én de agenda van Foto-hut Gooi het toelaat, ga ik hier zeker vaker naartoe.