doortje.NL natuurillustratie aquarel potlood groene specht vogeltekening vogelillustratie

Ik had ‘m al een paar keer gehoord, maar door z’n enorme goede schutkleur nog niet gezien. Tijdens mijn rondje Laarder Wasmeer zag ik ‘m opeens vliegen: de Groene Specht!! Hij landde in de bosrand en door de sneeuw was hij niet zo goed gecamoufleerd als gewoonlijk. Wat een prachtige vogel. Wat is er mooier dan een Groene Specht in de sneeuw? Juist, TWEE Groene Spechten in de sneeuw. Mannetje (op de voorgrond met rode ‘snor’) en vrouwtje (achterin met zwarte snor) samen tussen de bomen. Was zo blij en verrast dat ik meer dan 50 foto’s gemaakt heb van dit knappe stel. In mijn studio heb ik ze snel op papier gezet.

About the author

Mijn liefde voor, en kennis van de natuur deel ik graag met de mensen om mij heen. Door mensen dingen over de natuur te leren, wil ik de omgang van de mens met de natuur verbeteren; de natuur kennen, is ervan houden, is de natuur beschermen. Hiermee hoop ik een bijdrage te leveren voor de natuur van vandaag en in de toekomst.

Related Posts