natuurillustrator natuurillustratie doortje.nl

Zuiderheide, min 3 graden, windstil

Met een waterpenseel een zonsopgang aquarelleren als het een paar graden vriest, is bijna onmogelijk. Het lijkt misschien gek om ’s ochtends vroeg op te staan en naar buiten te gaan om te schilderen in de kou, maar het is een onvergetelijke ervaring. Het gevoel van de frisse lucht op je gezicht en de stilte om je heen zijn een welkome afwisseling van de drukte van het dagelijks leven.

De eerste paar minuten ‘stroomt’ het water nog een beetje, maar daarna komt er een laagje ‘slush puppie’ in je schetsboek en verandert je penseel in een bevroren plukje kwast. Maar juist deze uitdagingen maken het zo leuk en spannend. Het is een test van je vaardigheden en doorzettingsvermogen als kunstenaar. Het dwingt je om creatief te zijn en nieuwe technieken uit te proberen.

Het is niet alleen de uitdaging die deze ervaring zo speciaal maakt. Het is ook de schoonheid van de zonsopgang zelf. Het zachte licht dat de lucht in verschillende tinten roze en oranje kleurt, is adembenemend. Het is een moment van pure sereniteit en rust. De wereld is even stil en jij hebt de kans om het vast te leggen op papier.

Buiten schetsen is voor mij als natuurillustrator een geweldige manier om verbinding te maken met de natuur en te genieten van de schoonheid ervan. Het maakt niet uit of het warm of koud is, zonnig of bewolkt. Er is altijd iets om te tekenen of te schilderen. Het is een manier om te ontspannen en je geest te verfrissen.

Dus, als je de kans hebt om te schilderen bij zonsopgang op een koude ochtend, pak dan je waterpenseel en schetsboek en ga naar buiten. Het kan moeilijk zijn, maar het is een onvergetelijk, heerlijk moment.

natuurillustrator natuurillustratie doortje.nl zuiderheide
About the author

Mijn liefde voor, en kennis van de natuur deel ik graag met de mensen om mij heen. Door mensen dingen over de natuur te leren, wil ik de omgang van de mens met de natuur verbeteren; de natuur kennen, is ervan houden, is de natuur beschermen. Hiermee hoop ik een bijdrage te leveren voor de natuur van vandaag en in de toekomst.

Related Posts