2024 Jaar van de Huismus (1)

2024 jaar van de huismus, huismus, mus, natuurillustratie, vogelillustratie, passer domesticus, doortje.NL, vogelbescherming, sovon

2024 is het Jaar van de Huismus. Sovon en Vogelbescherming kiezen elk jaar een vogelsoort uit die wel wat extra aandacht kan gebruiken. De huismus is één van de bekendste en meest talrijke vogels van ons land. Omdat ze altijd met z’n allen zijn, lijkt het alsof er veel huismussen zijn. Toch zijn hun aantallen sinds de jaren zeventig gehalveerd.

Gelukkig zijn er in onze tuin en straat veel huismussen om van te genieten. Vanuit mijn keuken kan ik ze dagelijks van dichtbij bestuderen en regelmatig schilder en teken deze vrolijke vogels. De huismus krijgt van mij dit jaar ook extra aandacht. Iedere maand een illustratie van een huismus bij mij uit de buurt en een weetje over dit gewone en tegelijkertijd heel bijzondere vogeltje.

 

doortje.NL, huismus, 2024, passer domesticus, vogelillustratie, natuurillustratie,
About the author

Mijn liefde voor, en kennis van de natuur deel ik graag met de mensen om mij heen. Door mensen dingen over de natuur te leren, wil ik de omgang van de mens met de natuur verbeteren; de natuur kennen, is ervan houden, is de natuur beschermen. Hiermee hoop ik een bijdrage te leveren voor de natuur van vandaag en in de toekomst.

Related Posts