Natuureducatie met humor

Voor mijn natuurgidsenopleiding bereiden de studenten regelmatig een deel van de thema-excursie voor. Nu komen alle winterse onderwerpen langs zoals: “Hoe komen vlinders de winter door? Op welke wijze overwintert de watersalamander? Hoe overleven mossen de winter? Wat gebeurt er met een egel in winterslaap? Hoe komen mieren in een mierennest de winter door?

Mijn vraag was: Waarom houden sommige bomen hun blad in de winter? Na afloop van de excursie moesten we onze informatie doorsturen aan de docent zodat het gedeeld kon worden met de andere studenten (die niet in onze groep zaten). Tijdens de opleiding leer je dingen zo beknopt en duidelijk mogelijk uit te leggen en ook nu moest alle info van jouw onderwerp op één dia passen.

Zelf werk ik graag met een humor omdat de boodschap dan vaak langer en beter blijft hangen.

About the author

Mijn liefde voor, en kennis van de natuur deel ik graag met de mensen om mij heen. Door mensen dingen over de natuur te leren, wil ik de omgang van de mens met de natuur verbeteren; de natuur kennen, is ervan houden, is de natuur beschermen. Hiermee hoop ik een bijdrage te leveren voor de natuur van vandaag en in de toekomst.

Related Posts