Laren 150 jaar kunstenaarsdorp

natuurillustratie doortje.NL schaapskooi bussum

Op 15 juni 2024 wordt er op de Kerkbrink in Laren ter ere van ‘Laren 150 jaar kunstenaarsdorp’ tijdens een uniek evenement een schilderwedstrijd georganiseerd.

Dan komt namelijk de Larense kudde samen met schaapherder Rozenn le Buhan en burgemeester Nanning Mol naar het centrum van het dorp. Om 10.45 uur vertrekt de kudde van Singer Laren via de Naarderstraat richting de Brink.

De kudde van ongeveer 50 schapen wordt afgerasterd achter de poffertjes kraam. Zowel jonge als volwassen kunstenaars krijgen de unieke mogelijkheid de kudde te schilderen “In het land van Mauve”.

Tussen 11:00 -13:00 wordt er op de Brink geschilderd. Daarna verhuizen de deelnemers naar de Kloostertuin van het Brinkhuis om het doek af te kunnen maken.

Heb me zojuist ingeschreven en hoop dat ik binnenkort bericht (er zijn een beperkt aantal plaatsen) krijg dat ik mee mag doen om samen met andere kunstenaars mooie natuurillustraties te maken.

About the author

Mijn liefde voor, en kennis van de natuur deel ik graag met de mensen om mij heen. Door mensen dingen over de natuur te leren, wil ik de omgang van de mens met de natuur verbeteren; de natuur kennen, is ervan houden, is de natuur beschermen. Hiermee hoop ik een bijdrage te leveren voor de natuur van vandaag en in de toekomst.

Related Posts