Akkerhoornbloem – FaceBook post voor IVN

Sinds een paar maanden ben ik bezig met de Natuurgidsenopleiding van het IVN Gooi en Omstreken. Naast de studie post ik op FaceBook (namens de IVN) af en toe dingen die ik tegenkom in de natuur tijdens mijn wandelingen. Iedere dag is er wel iets dat me nog nooit eerder opgevallen was. Zo ook vandaag.
AKKERHOORNBLOEM
Door de naam ‘AKKER’ zou je verwachten dat je deze bloemetjes vooral op akkers tegenkomt, maar grappig genoeg groeien ze daar helemaal niet. Hier in ’t Gooi kom je ze vooral tegen in de zanderige wegbermen. Op het talud van het viaduct bij Witte Bergen staat de hele berm er vol mee. De ‘HOORN’ verwijst zeer waarschijnlijk naar de kromme uiteinden bij de zaaddozen die met een beetje fantasie op de hoorns van een stier lijken.
About the author

Mijn liefde voor, en kennis van de natuur deel ik graag met de mensen om mij heen. Door mensen dingen over de natuur te leren, wil ik de omgang van de mens met de natuur verbeteren; de natuur kennen, is ervan houden, is de natuur beschermen. Hiermee hoop ik een bijdrage te leveren voor de natuur van vandaag en in de toekomst.

Related Posts